اخبار و دستاوردهای کنترل مالاریا (جدید)

ساخت وبلاگ

اسفند 1401:
گزارشی از وضعیت مالاریا در 6 ماهه اول سال 1401

بنابر اعلام وزارت بهداشت، تعداد موارد مالاریا در شش ماه نخست امسال (از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه 1401) به ۲۳۵۰ مورد رسید که از این تعداد، ۲۰۸۵ مورد مالاریای ویواکس، ۲۶۴ مورد مالاریای فالسیپاروم و میکس و یک مورد مالاریای اووال گزارش شده است.
-همجواری با کشورهای آلوده پاکستان و افغانستان، ترددهای مرزی فراوان در دو سوی مرز با پاکستان (مبادی رسمی و غیررسمی)، قاچاق سوخت و ورود مخازن انگلی بیماری، بارندگی و سیلابهای اخیر در کشور پاکستان و شهرهای مرزی در داخل استان از مهمترین دلایل افزایش موارد مثبت مالاریا در سال جاری نسبت به سالهای گذشته بوده است.

از چالشهای برنامه کنترل مالاریا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- افزایش ورود مهاجرین (ذخیره انگلی) به شهرستانهای مرزی کشور بخصوص به استان سیستان و بلوچستان
2-توجه ناکافی به موارد محتمل مالاریا در بیمارستان‌های کشور بخصوص مراکز تخصصی و فوق تخصصی و بویژه بیمارستانهای خصوصی
3-بارندگیهای قابل توجه در استان سیستان و بلوچستان و افزایش ظرفیت پتانسیل انتقال مالاریا در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰
4-تغییر الگوی تجمعات انسانی و افزایش اقامت ایرانیان در مرزهای جنوب شرق کشور
5-افزایش ابتلا در سایر استانهای کشور به واسطه مسافرتهای شغلی به استان سیستان و بلوچستان
6-افت فعالیتهای موثر مدیریت برنامه حذف مالاریا در دوران پاندمی کرونا
7-کمبود قابل توجه منابع اعتباری در مدیریت برنامه به خصوص در استانهای جنوب و جنوب شرقی کشور جهت تقویت نیروی انسانی برای بیماریابی و کنترل ناقلین و تامین مایحتاج برنامه در سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۹
8-فرسوده بودن ناوگان لجستیک جهت مدیریت برنامه حذف مالاریا
9-وجود نوسانات برق و آب در مناطق جنوب شرق کشور (افزایش شرایط مواجهه با مالاریا)
10-عدم دسترسی و ناکافی بودن کیت تشخیص سریع مالاریا در کشور (RDT)
11-همکاری ناکافی مردم جهت اقدامات کنترل ناقل در کانونهای آلوده

منبع خبر: https://www.shahrekhabar.com/news/167749290015776


دی 1401:

افزایش شدید عفونت‌های مالاریا به دلیل تغییرات آب‌وهوایی

مدیر اجرایی بزرگترین صندوق بهداشتی جهان روز دوشنبه در در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت که تغییرات آب‌وهوایی باعث افزایش عفونت مالاریا شده است.
پیتر سندز مدیر اجرایی صندوق جهانی مبارزه با ایدز، سل و مالاریا گفت: افزایش شدید عفونت‌های مالاریا به دنبال سیل‌های اخیر در پاکستان و طوفان‌های موزامبیک در ۲۰۲۱ رخ داد. تغییرات آب‌وهوایی جغرافیای پشه‌ها را هم تغییر داده بطوریکه ارتفاعات آفریقا در کنیا و اتیوپی به دلیل تغییر در دماهای پایین که زمانی این منطقه را برای پشه‌ها ناپایدار می‌کرد، اکنون در معرض ابتلا به مالاریا هستند
سندز افزود: تغییرات آب‌وهوایی فقط یکی از عواملی است که می‌تواند تلاش‌ها برای ریشه‌کنی این بیماری‌ها را مختل کند. جنگ در اوکراین به تشدید بیماری ایدز و سل منجر شده است. در کشورهای با درآمد متوسط مانند هند، پاکستان و اندونزی نیز موارد ابتلا به سل در بین جمعیت‌های فقیر رو به افزایش است منبع خبر: رویتر


دی 1401:

ایران در آستانه گواهی حذف بیماری مالاریا

ایسنا/ رئیس اداره مراقبت از بیماری‌های منتقله به وسیله ناقلین گفت: ایران در چهار سال گذشته مورد مثبت مبتلا به بیماری مالاریا نداشته است از این رو در آستانه گواهی حذف بیماری مالاریا قرار دارد.

رئیس اداره مراقبت از بیماری‌های منتقله به وسیله ناقلین با بیان اینکه کشور ما خوشبختانه چهار سال پیاپی است که هیچ مورد مثبتِ بومی مالاریا نداشته است، عنوان کرد: تداوم این وضعیت بوده که ما هم‌اکنون در آستانه دریافت گواهیِ حذف مالاریا از سازمان بهداشت جهانی هستیم. با دریافت این گواهی، ایران جزء کشورهای سبز از حیث مالاریا قرار می‌گیرد.
این مقام مسئول بهداشتی بابیان اینکه سبز بودن از حیث مالاریا نه تنها از نظر بهداشت مهم است بلکه آثار مثبت اقتصادی و اجتماعی نیز دارد.

(توضیح نویسنده وبلاگ: البته امسال در استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان کلی موارد مالاریا داشته ایم که احتمالا همه را وارده منظور نموده اند)


شهریور 1401:

زنگ خطر مالاریا در سیستان و بلوچستان به صدا درآمد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون موارد مثبت گزارش شده بیماری مالاریا در محدوده این دانشگاه بیش‌از چهار برابر نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۳۸۶ مورد ابتلای قطعی به بیماری مالاریا در محدوده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گزارش شده است. کل موارد مثبت گزارش شده بیماری مالاریا در سال گذشته ۱۲۳ مورد بوده اما افزایش موارد این بیماری در سال جاری متأثر از بارندگی‌های اخیر در استان و آن سوی مرزهاست که قابل پیش‌بینی بود و هم‌اینک شرایط لازم برای انتقال بیش از پیش بیماری مهیاست.
بیماری مالاریا تقریباً در تمام شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشاهده شده و به دنبال این افزایش موارد، موارد بستری در بیمارستان‌ها نیز افزایش یافته و براساس آزمایش‌های انجام شده بیماری از هر ۲ نوع انگل‌های ویواکس و فالسیپاروم است.


فروردین 1401:

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر:

اخذ گواهینامه حذف مالاریا یک دستاورد توسعه ای برای منطقه و کشور است
◽️ با تلاش همگانی همکاران سختکوش ما به ویژه درخ دانشگاه های علوم پزشکی بندرعباس، کرمان، بم، ایرانشهر و جیرفت سه سال است انتقال محلی مالاریا در کشور نداشته ایم.
◽️حذف مالاریا نه تنها یک دستاورد بزرگ بهداشتی است بلکه از آنجا که حذف مالاریا یکی از اهداف هفده گانه توسعه پایدار جهانی اعلام شده، یک دستاورد توسعه ای برای ایران و منطقه مدیترانه شرقی محسوب می شود.
◽️ مرگ ناشی از مالاریا در جهان از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ بالغ بر ۶۹ هزار مورد افزایش یافت و اکثر موارد مربوط به کودکان زیر 5 سال بود.
◽️ایران تا سال ۲۰۲۵ به گواهی اخذ مالاریا نائل می شود. موارد ابتلای بومی از سال ۲۰۱۸ تاکنون در کشوربه صفر رسیده است.


دی 1400:

تمجید مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از ایران به دلیل مهار مالاریا

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز دوشنبه در افتتاحیه ۱۵۰اُمین جلسه هیات اجرایی این سازمان گفت:
در زمینه بیماری‌های واگیر، سال ۲۰۲۱ سالی تاریخی بود و با توصیه WHO برای استفاده گسترده از نخستین واکسن مالاریا در جهان، می‌توان سالانه جان ده‌ها هزار نفر را نجات داد. چین و السالوادور در سال گذشته توسط WHO به عنوان کشورهای "عاری از مالاریا" تائید شدند و ایران هم سه سال متوالی هیچ مورد بومی مالاریا را ثبت نکرده است/WHO


كنترل مالاريا از طريق سمپاشي درختان آكاسيا

كاربرد محلولي از سم اسپینوساد و محلول قندي ساکارز باعث نابودي كامل پشه‌هاي آنوفل مي‌شود. به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران- واحد علوم پزشكي تهران - به نقل از پايگاه اينترنتي Sciencedaily، سمپاشي درختان آکاسيا (Acacia) با مخلوطي از سم اسپینوساد (Spinosad) و محلول قندي ساکارز، در نابودي پشه‌هاي آنوفل تأثير بسزايي دارد. بر اساس تحقيقات پروفسور يوسف اشکلين محقق بخش انگل‌شناسي دانشگاه هبرو، كاربرد محلول فوق باعث نابودي كامل پشه‌ها شد. درخت آکاسيا در بيشتر مناطق گرمسيري و مالارياخيز جهان از جمله مناطق جنوبي ایران مثل بندرعباس وجود دارد و به علاوه پشه‌ها آن را به درختان ديگر ترجيح مي‌دهند.

منبع خبر: خبرگزاری دانشجویان ایران تاریخ: ۲۷/۰۸/85

آدرس خبر: http://www.isna.ir/main/NewsView.aspx?ID=News-820969


مالاريا در ايران: مقاومت دارويی و شيوع دوباره

بر اساس نتايج يک مطالعه جديد که اخيرا به چاپ رسيده مقاومت انگلی نسبت به يکی از شناخته شده ترين داروهای ضد مالاريا منجر به گسترش سريع اين بيماری در ايران شده است. يکی از تازه ترين گزارش های مربوط به گسترش مالاريا در ايران که روز 26 سپتامبر در نشريه تحقيقات انگل شناسی منتشر شده نشان می دهد استفاده گسترده از داروی سولفادوکسين پيريمتامين در ايران که برای مقابله با مالاريا به کار گرفته می شود منجر به مقاومت انگل مالاريا نسبت به اين دارو شده و اکنون نگرانی بيشتری نسبت به افزايش سريعتر تعداد مبتلايان به مالاريا در ايران وجود دارد.

نتايج تحقيق جديدی که توسط تيمی از پژوهشگران ايرانی و موسسه طب گرمسيری برلين انجام شده نشان می دهد مقاومت انگل مالاريا به دارو در ايران که نخستين بار در سال 1993 گزارش شده بود در سال 2006 در حدود 3/11 (يازده مميز سه دهم) درصد افزايش داشته و همين افزايش مقاومت منجر به ظهور انواع جهش يافته ای از انگل در ايران شده است.

گرچه سابقه شيوع مالاريا در ايران به دهه 1330 خورشيدی باز می گردد اما اکنون بعد از گذشت نزديک به يک دهه از کنترل اين بيماری بار ديگر نشانه هايی مبنی بر گسترش مالاريا در ايران گزارش می شود.بر اساس آمار "مؤسسه منابع جهانی" در واشنگتن و سازمان بهداشت جهانی بعد از گذشت دوازده سال يک بار ديگر شيوع مالاريا در ايران در حال اوج گيری است.

افزايش مجدد : مرور آمارهای اين مؤسسه نشان می دهد تعداد مبتلايان به مالاريا در ايران که در سال 1991 به بالاترين حد يعنی به بيش از 96 هزار مورد رسيده بود در سال 2002 به کمترين ميزان يعنی به 15 هزار نفر کاهش يافت.

اما اين کاهش تدريجی ناگهان در سال 2003 متوقف و معکوس شده، به طوری که تعداد مبتلايان گزارش شده در ايران در سال 2003 از مرز 23 هزار نفر نيز فراتر رفته است و چنانکه گزارش سال 2005 سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد اکنون به مرز 24 هزار نفر می رسد.

گزارش مديريت منطقه ای سازمان بهداشت جهانی در سال 2005 تعداد مبتلايان به مالاريا در ايران را به طور ميانگين 18500 نفر نشان می دهد اما خاطر نشان می کند که نشانه هايی از افزايش شمار مبتلايان تا 24 هزار نفر نيز در دست است.

علاوه بر اين، نتايج يک گزارش علمی که حاصل تحقيق گروهی از پژوهشگران انستيتو پاستور ايران است و در ماه مارس سال 2006 در نشريه علمی بيماری های گرمسيری منتشر شد نشان می داد نه تنها مالاريا در نواحی شمالی ايران در حال ظهور مجدد است بلکه نشانه هايی مبنی بر مشابهت ژنتيکی عوامل بيماری زا در ايران با دو کشور ترکيه و جمهوری آذربايجان نيز وجود دارد.

همزمان يک گزارش علمی ديگر از محققان دانشگاه ليدز در انگلستان که نشريه حشره شناسی پزشکی آن را در ماه مارس منتشر کرد نشان داد استان های فارس، هرمزگان، کرمان و سيستان و بلوچستان در ايران درگير همان گونه ای از عامل بيماری زای مالاريا هستند که عمدتأ عامل همه گيری در مناطقی نظير اوتارپرادش و گجرات در هند به شمار می رود.

اما آيا همه گيری مالاريا در منطقه ای به وسعتی از ترکيه تا هند که ايران نيز در آن قرار گرفته همه جا سير صعودی داشته است؟

پاسخ منفی است. آمار مؤسسه منابع جهانی نشان می دهد در همان سالی که شيوع مالاريا در ايران اوج گرفته تعداد مبتلايان گزارش شده در کشور آذربايجان نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته و به 482 نفر رسيده و ترکيه نيز با هزار مورد کاهش ابتلا روبرو شده است.

بر اساس همين آمار کاهش صد هزار نفری مبتلايان به مالاريا در سال 2003 حتی در کشور هند نيز به ثبت رسيده است.

به اين بررسی آماری می توان موارد ديگری نيز اضافه کرد: به عنوان نمونه همزمان با افزايش ابتلا به مالاريا در ايران، در شرق و در کشور افغانستان که اکنون يکی از توسعه نيافته ترين کشورهای جهان به شمار می رود تنها هزار مورد افزايش مالاريا گزارش شده است.

علاوه بر اين، در مدت مشابه در عراق، همسايه غربی ايران، تعداد مبتلايان به يک سوم کاهش يافته و به 307 نفر رسيده بوده، حال آن که در همان زمان در ايران هشت هزار مورد جديد ابتلا به مالاريا گزارش شده است.

مقاومت عامل بيماری

و اکنون در يکی از جديدترين گزارش های علمی از گسترش و جهش ژنتيکی عامل ايجاد مالاريا در ايران سخن به ميان آمده است. پژوهشگرانی که نتايج اين تحقيق را منتشر کرده اند در مقاله خود هشدار می دهند که نگرانی بسيار جدی وجود دارد که اکنون عامل بيماری در شمار زيادی از مبتلايان به مالاريا نسبت به داروی شناخته شده سولفادوکسين پيريمتامين مقاوم شده باشد و همين عامل منجر به افزايش بی سابقه تعداد مبتلايان در ايران شده است.

نتايج اين تحقيق می تواند زنگ خطر را برای مناطق شهری و روستايی محروم ايران که از سرانه بهداشتی پائين تری برخوردارند به صدا درآورد.

مالاريا يک بيماری عفونی است که عامل آن که به نام پلاسموديوم شناخته می شود به وسيله پشه ای به نام آنوفل به بدن انسان منتقل می شود.

بر اساس گزارش های پزشکی مالاريا عامل مرگ و مير سالانه 3/1 تا 3 ميليون نفر در جهان است که از اين ميان زنان باردار و کودکان کمترين مقاومت را در برابر بيماری دارند.

منبع خبر: بی بی سی تاریخ: ۲۲/07/85

آدرس خبر: http://www.bbc. co.uk/persian/ science/story/ 2006/10/061013_ si-iran-malaria. shtml


اميد تازه در درمان مالاريا

دانشمندان انگليسي به روش جديدي در درمان مالاريا دست يافته‌اند كه اميدوارند جان هزاران بيمار را در آفريقا نجات دهد. به گزارش بي‌بي‌سي متخصصان كالج امپريال لندن باهمراهي متخصصان در كنيا براساس جايگزيني مايع در كودكان مبتلا به مالاريا تكنيكي را براي درمان اين بيماري ابداع كرده‌اند. اين محققان معتقدند روش فوق قادر است جان 80 درصد كودكان افريقايي مبتلا را نجات دهد. آنها با استفاده از روش‌هاي مراقبت ويژه دربخش‌هاي مراقبت ويژه كودكان نشان دادند از دست دادن مايعات عامل اصلي ايجاد علايم شديد در ميان كودكان كنيايي مبتلا به مالارياست. در گذشته كودكان مبتلا به مالارياي شديد به علت هراس از تورم مغز از دريافت مايعات بيشتر امتناع مي‌كردند. درمان جديد با اضافه كردن آلبومين كه آب را داخل عروق خوني نگه مي‌دارد از اين مشكل جلوگيري مي‌كند. به گفته يكي از محققان درمان كودكان مبتلا به مالارياي شديد به اين طريق ميزان مرگ و مير را تا بيش از 80 درصد كاهش مي‌دهد. به هر حال استفاده از مايعات براي كودكان به شدت بيمار برخلاف روش موجود است از طرفي آلبومين در اكثر بيمارستان‌هاي آفريقايي موجود نيست. اين آزمايشات بايد در جمعيت‌هاي بزرگتر و در مقياس گسترده‌تر انجام شود.

منبع خبر: روزنامه جام جم تاریخ: 19/07/85

آدرس خبر: http://www.jamejamonline.ir/shownews2.asp?n=156051&t=hlt


مالاريا مهلك ‌ترين بيماري درقاره آفريقااست

بيماري مالاريا كه دراثر نيش پشه‌اي به همين نام به انسان منتقل مي‌شود، مهلك‌ترين بيماري در قاره آفريقا محسوب مي‌شود. شبكه تلويزيوني بي‌بي‌سي دربخش خبري روز چهارشنبه خود گزارش داد: بيماري مالاريا سالانه ‪ ۵ميليون قرباني مي‌گيرد كه ‪ ۹۰درصد قربانيان در قاره آفريقا قرار دارند. براساس اين خبر، كودكان بيشترين قربانيان ابتلا به بيماري مالاريا را در قاره آفريقا تشكيل مي‌دهند به نوعي گفته شده است بيماري مالاريا در هر ‪۳۰ ثانيه در قاره آفريقا يك كودك را به كام مرگ فرو مي‌برد.

رعايت نكردن موارد بهداشتي و عدم آگاهي والدين آفريقايي نسبت به راه‌هاي پيشگيري ازاين بيماري، آمار قربانيان بيماري مالاريا را افزايش درحال حاضر در قاره آفريقا براي پيشگيري از اين بيماري مهلك براي والدين به خصوص مادران كلاس‌هاي آموزشي داير مي‌شود.

با پيشرفت علم و دانش و البته آگاهي مردم اميد مي‌رود كه راه درمان قطعي بيماري مالاريا در آينده‌اي نزديك كشف شود همانطور كه وضعيت مداواي كنوني اين بيماري نسبت به ‪ ۴دهه گذشته بسيار اميدواركننده تر شده است.

منبع خبر: خبرگزاری جمهوری اسلامی تاریخ: 19/07/85

آدرس خبر: http://www.irna.ir/fa/news/view/menu-156/8507197007155900.htm


محققان سوئدي به روش جديدي براي درمان مالارياي شديد دست يافتند

محققان سوئدي موفق به كشف روش جديدي براي درمان نوع شديد مالاريا شده‌اند كه گفته مي‌شود اين نوع از بيماري مالاريا سالانه جان دو ميليون نفر را در جهان مي‌گيرد. به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، مالارياي شديد زماني بروز مي‌كند كه انگل مالاريا گلبول‌هاي قرمز خون را ‌آلوده كند

سپس اين انگل در مقادير زيادي در خون انباشته شده و در نتيجه آن، جريان خون در مويرگ‌هايي كه خون را به سمت مغز و ساير اعضاي بدن مي‌برند، مسدود مي‌شود . محققان در موسسه كارولينسكا در سوئد موفق به توليد ماده‌اي شده‌اند كه از مسدود شدن مسير حركت گلبول‌هاي خوني آلوده جلوگيري كرده و گلبول‌هاي به دام افتاده فعلي را نيز آزاد مي‌كند. با استفاده از اين روش دانشمندان توانسته‌اند موشهاي مبتلا به مالارياي شديد را به شكل مؤثري درمان كنند و هم اكنون اين دانشمندان به مطالعه تاثير اين روش بر روي انسان‌هاي مبتلا به اين بيماري مي‌پردازند. به گفته اين محققان سوئدي پزشكان و متخصصان اغلب قادر به درمان بيماران مبتلا به نوع مالارياي شديد نيستند، اما اين ماده جديد مي‌تواند به اين بيماران كمك كند. گفتني است كه اين دارو تفاوت اصلي با داروهاي قبلي دارد، به اين ترتيب كه برخلاف داروهاي قبلي، تاثير نامطلوبي بر روي روند طبيعي انعقاد خون برجاي نمي‌گذارد.

منبع خبر: ایسنا تاریخ: 09/07/85

آدرس خبر: http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-798428&Lang=P


تزريق پروتئين از مرگ و مير افراد مبتلا به مالاريا مي كاهد

تحقيقات پژوهشگران نشان مي دهد تزريق پروتيني به نام گيلوفوسين به خون بيماران مبتلا به مالاريا از مرگ و مير آنها به طور قابل ملاحظه اي كمتر مي كند. به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري المحيط، اين پروتئين به طور طبيعي در پلاسماي خون وجود دارد كه پژوهشگران در كنيا با تزريق آن به بدن 88 كودك مبتلا به مالاريا شاهد كاهش 80 درصدي مرگ و مير در آنها بودند.
بنابر اين گزارش پژوهشگران اميدوارند با استفاده از اين ماده بتوانند ميانگين مرگ و مير افراد را در اثر مالاريا به ويژه در كودكان كاهش دهند. گفتني است سازمان بهداشت جهاني اعلام كرد مالاريا سالانه منجر به مرگ يك ميليون نفر در جهان مي شود

منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان تاریخ: 03/07/85

آدرس خبر: http://www.yjc.ir/Negaresh_site/FullStory/?Id=168638


حمايت از کاربرد د.د.ت برای مبارزه با مالاريا

سازمان بهداشت جهانی (WHO) با زدن مهر تاييد بر کاربرد سم د.د.ت برای کنترل مالاريا، سياست 30 ساله خود در اين زمينه را وارونه کرده است.اين سازمان استفاده از د.د.ت در داخل ساختمان ها برای از بين بردن پشه ناقل مالاريا را تشويق کرده است.در سراسر جهان استفاده از د.د.ت در همه زمينه ها، به جز برای مبارزه با بيماری ها، ممنوع بوده است که علت آن نگرانی نسبت به عواقب زيست محيطی و خطرات آن برای سلامت انسان است.اما سازمان بهداشت جهانی اکنون می گويد که د.د.ت در صورت کاربرد صحيح خطری ندارد و بايد از آن در کنار پشه بند و ساير مواد شيميايی به عنوان ابزاری برای مبارزه با مالاريا که سالانه جان بيش از يک ميليون نفر را می گيرد استفاده کرد.

منبع خبر: بی بی سی تاریخ: ۲۵/۰۶/85

آدرس خبر: http://www.bbc.co.uk/persian/science/story/2006/09/060915_si-who-ddt-malaria.shtml

http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2006/pr50/en/index.html


استفاده از پشه‌بندهای آغشته به سم در كاهش ابتلا به مالاریا مؤثرست

استفاده از پشه‌بندهای آغشته به سم در مناطق هیپراندمیك جهان منجر به كاهش ۲۰ درصدی در میزان مرگ و میر كودكان به علت بیماری مالاریا شده و اثرات مثبت استفاده از این تكنیك در كاهش ابتلای مردم این مناطق به اثبات رسیده است.به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در كارگاه یك روزه«كاربرد پشه‌بندهای آغشته به سم» كه در دانشگاه علوم پزشكی زاهدان برگزار شد راهكارهای عملی كنترل بیماری مالاریا در مناطق مختلف كشورمان مورد بررسی قرار گرفت. بنا به این گزارش در این كارگاه مطرح شد بررسی‌ها حاكی از كاهش چشمگیر تعداد مبتلایان به این بیماری و نیز كاهش آلودگی به نوع فالسیپارم از سال ۷۴ تا كنون بوده به طوری كه از ابتدای سال جاری تا كنون تنها سه مورد مالاریا فالسیپارم از شهرستانهای نیك‌شهر و ایرانشهر گزارش شده است.

منبع خبر: سایت آفتاب تاریخ 17/03/85

آدرس خبر: http://www.aftab.ir/news/2006/jun/07/c3c1149696409_science_education_medical_science.php


بانک جهانی در ارتباط با برنامه های مالاريا متهم شد

بانک جهانی متهم شده است که درباره برنامه های مبارزه با مالاريای خود گزارش های دروغ منتشر کرده و با توزيع داروهای بی اثر وجوه زيادی را به هدر داده است. گزارش تحقيقی که توسط مجله علمی "لانست" تنظيم شده، ادعا می کند که بانک جهانی در ارتباط با برنامه های بين المللی مبارزه با بيماری مالاريا ارقام ساختگی ارائه داده است تا موفقيت اين برنامه ها را بزرگ جلوه دهد. اين منبع علمی همچنين می گويد بانک جهانی برای مبارزه با ما! لاريا در آفريقا بين 300 تا 500 ميليون دلار وعده داده بود اما وعده خود را زير پا گذاشته است. گزارش تازه در مجله لانست همچنين ادعا می کند که بانک جهانی به رغم مخالفت متخصصان، برای اجرای طرح های درمانی منسوخ سرمايه گذاری کرده است.بانک جهانی اين اتهامات را رد می کند و می گويد بين 500 تا يک ميليارد دلار را در مدت پنج سال به برنامه های درمانی مالاريا اختصاص داده است. با اين حال، اين نهاد اذعان می کند که نمی تواند دقيقا بگويد که وجوه اهدائی برای مبارزه با مالاريا نهايتا در کدام فعاليت مصرف می شوند.

منبع خبر: بی بی سی تاریخ: 05/02/85

آدرس خبر: http://www.bbc.co.uk/persian/business/story/2006/04/060425_shr-worldbank-malaria.shtml


نوعی داروی مالاریا تولید شد

بر اساس تحقیقات جدیدی كه نتایج آنها در نشریه معتبر جهانی نیچر (Nature) به چاپ رسیده است، تولید نوعی داروی ارزان مؤثر در درمان مالاریا ممكن است به تحقق بیانجامد.پایگاه اینترنتی نیوكرالا گزارش داد:‌ دو سال و نیم پیش گروهی از محققان دانشگاه بركلی در كالیفرنیا به سرپرستی دی كیزلینگ موفق شدند تا به مهندسی باكتری بپردازند كه قادر به تولید پیش ماده artemisinin است كه در واقع بهترین داروی موجود در دنیای امروز برای درمان مالاریاست. بر اساس این گزارش، هدف نهایی تحقیقات این تیم تحقیقاتی تجهیز كردن متابولیسم (تحولات بدن موجود زنده برای حفظ حیات) این باكتری به منظور ارایه عملكرد دارویی همچون این دارو بوده است.به گفته این محققان، اكنون آنها به این هدف به وسیله مهندسی تولید اسیدartemisinic دست یافته‌اند.

منبع خبر: سایت آفتاب به نقل از خبرگزاری ایسنا تاریخ 28/01/85

آدرس خبر: http://www.aftab.ir/news/2006/apr/17/c3c1145286508_science_education_medical_science.php


انجام سه اقدام از بروز مالاريا در مبتلايان به ايدز پيشگيري مي‌كند

بهره‌گيري از داروهاي ايدز به همراه يك نوع پادزيست و استفاده از پشه بندهاي آغشته با حشره‌كش مي‌تواند ميزان بروز مالاريا را در مبتلايان به ايدز تا ‪ ۹۵درصد كاهش دهد.به گزارش خبرگزاري رويترز از لندن، مالاريا و ايدز مهمترين بيماريهاي عفوني در جنوب صحراي آفريقا هستند. مالاريا در كودكان و بزرگسالان مبتلا به ايدز شيوع و شدت بيشتري دارد. دكتر جوناتان مرمين از موسسه تحقيقات ويروس اوگاندا در انتبه اوگانادا مي‌گويد اين تحقيق نشان داد با چند اقدام مي‌توان ميزان ابتلا به مالاريا را بسيار كاهش داد. اين محققان دريافتند داروهاي ضد رتروويروس ، پادزيست كوتريموكسازول و پشه بند هر كدام در پيشگيري از بروز مالاريا در مبتلايان به ايدز موثرند، اما استفاده از همه اين روشها به همراه هم بيشترين تاثير را دارد.

مالاريا يك بيماري انگلي است كه توسط پشه‌ها منتقل مي‌شود و ساليانه بيش از يك ميليون تن را به كام مرگ مي‌كشاند. بيشتر قربانيان را كودكان آفريقايي تشكيل مي‌دهند. ويروس ايدز با تضعيف دستگاه ايمني، بدن را در برابر عفونتهاي فرصت طلب مانند ايدز و مالاريا آسيب پذيرتر مي‌كند. اين محققان تاثير درمانهاي تركيبي و مجزا را در هزار بيمار آلوده به ويروس اچ آي وي در اوگاندا بررسي كردند. كوتريموكسازول كه درمان استاندارد جهاني در مبتلايان به ايدز است ميزان بروز مالاريا را تا ‪ ۷۶درصد كاهش داد. مصرف اين پادزيست به همراه داروهاي ايدز اثربخشي آن را به ‪ ۹۲درصد رساند. وقتي پشه بند نيز به اين داروها اضافه شد اثربخشي آن به ‪ ۹۵درصد افزايش يافت. محققان كه نتايج يافته‌هاي خود را در مجله پزشكي "لانست" منتشر كرده‌اند معتقدند تاثير داروهاي ايدز ناشي از تقويت دستگاه ايمني بدن است و تاثير مستقيمي ندارد. هرچند انجام هر يك از اين كارها بطور جداگانه موثر است ، اما در كنار هم ميزان ابتلا به مالاريا را ‪ ۹۵درصد كاهش مي‌دهد.براساس اعلام سازمان جهاني بهداشت بيشترين ميزان ابتلا به مالاريا مربوط به آفريقاست. بطوري كه هر ‪ ۳۰ثانيه يك كودك در اثر مالاريا جان خود را از دست مي‌دهد. بیش از ‪ ۴۰ميليون تن در سراسر جهان آلوده به ايدز هستند. بيشتر مبتلايان يعني ‪ ۲۵ميليون تن آنها در جنوب صحراي آفريقا زندگي مي‌كنند. در سال ‪ ۲۰۰۵حدود ‪ ۲/۴ميليون انسان در اين منطقه در اثر ايدز جان خود را از دست دادند.

منبع خبر: خبرگزاري جمهوري اسلامي تاریخ 26/01/85

آدرس خبر: http://www.irna.ir/fa/news/view/line-12/8501262868100127.htm


گرمای هوا باعث گسترش مالاریا می‌شود

بر اساس آخرین تحقیقات، بین افزایش درجه هوا و گسترش بیماری مالاریا ارتباط مستقیمی وجود دارد. به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از بی بی سی، یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه میشیگان آمریکا با بررسی درجه و دمای هوا طی سال‌های 1950 تا 2000 دریافتند در مناطقی از جمله کنیا، اوگاندا و برونئی دمای هوا 5 درجه افزایش داشته و به موازات آن نیز آمار مبتلایان به مالاریا نیز طی این سال‌ها 40 تا 50درصد افزایش یافته است. به گفته این محققان، افزایش گرمای هوا موجب افزایش پشه‌های آنوفل شده و به روند و گسترش این بیماری کمک می‌کند.

منبع خبر: باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران – ایسکانیوز تاریخ 19/01/85

آدرس خبر: http://www.iscanews.ir/fa/ShowNewsItem.aspx?NewsItemID=50203


با استفاده از الگوهای آب و هوایی می‌توان وقوع مالاریا را پیش‌بینی كرد

محققان موفق شده‌اند با بهره‌گیری از شاخصهای مختلف چون وضعیت آب و هوا احتمال شیوع مالاریا را در یك منطقه پیش بینی كنند. محققان موفق شده‌اند با بهره‌گیری از شاخصهای مختلف چون وضعیت آب و هوا احتمال شیوع مالاریا را در یك منطقه پیش بینی كنند.محققان دانشگاه لیورپول می گویند: در مناطق گرمسیر پس از فصل بارندگی، خطر بروز مالاریا افزایش می یابد كه با استفاده از الگوهای آب و هوایی متعدد و تجزیه و تحلیل آنها می تواند با دقت زیاد افزایش وقوع مالاریا را پیش بینی كرد

منبع خبر: سایت آفتاب تاریخ 16/01/85

آدرس خبر: http://www.aftab.ir/news/2006/apr/05/c3c1144250962_science_education_medical_science.php


کشف نحوه بروز آسیب های ناشی از مالاریا

هموطن آنلاین_دانشمندان ادعا می کنند ساختار پروتئین اصلی که به انگل مالاریا کمک می کند تا در سلول های بدن انسان وارد شود و آن را از بین ببرد را کشف کرده اند.این محققان دریافته اند، این پروتئین نوعی ساختار هسته ای متفاوت و مختص خود دارد که در تئوری های ارائه شده، یک دارو جدید می تواند آن را از بین ببرد.

بر اساس آمار های رسمی منتشر شده، مالاریا سالانه 2 میلیون نفر را به کام مرگ می کشاند که البته بیشتر آنها کودکان زیر 5 سال هستند. در این میان نگرانی های فراوانی برای تولید داروهای کارآمد جدید نیز وجود دارد.مالاریا به وسیله نوعی ارگانیسم سلولی که پلاسمادیوم نامیده می شود فعالیت می کند. این سلول توسط پشه آنوفل به فرد تزریق شده و به بخش های مختلف بدن راه می یابد. این سلول ها از طریق سلول های قرمز خونی به بخش های مختلف بدن انتقال پیدا می کنند و به این وسیله فرد را بیمار می کنند.

منبع خبر سایت روزنامه هموطن سلام تاریخ خبر : 03/11/84

آدرس خبر: http://www.hamvatansalam.com/news50667.html


واكسن مالاریا به بازار می آید

دانشمندان می گویند كه اگر آزمایش های آخر آن ها روی امید و كننده ترین داروی موجود مالاریا موفقیت آمیز باشد، واكسن مالاریا تا ۶ سال آینده به همه جهان عرضه خواهد شد. تاكنون ۶/۱۰۷ میلیون دلار بودجه به تحقیقات واكسن مالاریا تخصیص داده شده است كه این پول از ۳/۲۵۸ میلیون دلار بودجه ای بوده كه موسسه بیل و ملینداگیتس به این تحقیقات اهدا كرده اند.

ملینداموری مدیر موسسه تحقیقاتی واكسن مالاریا (MVI) می گوید: كمك های مالی پیشرفت این واكسن را تسریع خواهد كرد و تا سال ۲۰۱۱ این واكسن به تمام دنیا ارائه خواهدشد. روزی همه جهانیان گمان می كردند كه این واكسن چیزی غیر ممكن است اما باید بگویم كه واكسن مالاریا كاملا ممكن است و تا سال ۲۰۱۱ دست همه مردم دنیا خواهد رسید.موسسات MVI و گلاكسو اسمیت كلاین در حال حاضر روی این واكسن كه RTSS نام دارد كار می كنند. این واكسن طی آزمایشی بین كودكان یك تا ۴ ساله ۵۸ درصد این بیماری را كاهش داده و این اولین باری است كه واكسنی در مقابل بیماری مالاریا در كودكان مؤثر واقع شده است. سری جدید آزمایش ها بر روی بزرگسالان خواهد بود تا مشخص شود آیا این واكسن روی بزرگسالان نیز مانند كودكان پاسخ می دهد یا نه.

این آزمایش كه در آفریقا انجام می شود ۱۷ هزار نفر را مورد آزمایش قرار خواهد داد. خانم موری می گوید: با این كه این واكسن تاكنون تأثیر نسبی از خود نشان داده است اما در آینده جان میلیون ها كودك را نجات خواهد داد.جان پیرگارنیز مدیر اجرایی GSK می گوید: باید مدت زمان تأثیر این واكسن را بیشتر كنیم، لازم نیست كه هر ساله كودكان خود را واكسینه كنیم، هدف ما این است كه مصونیت طولانی تری را در كودكان خود در برابر این بیماری ایجاد كنیم.بیل گیتس می گوید: مالاریا هر روزه جان هزاران كودك را در كشورهای در حال توسعه می گیرد، اما اگر این كودكان در كشورهای توسعه یافته بودند، روزانه تیترهای بزرگی راجع به آن ها در روزنامه ها می دیدیم و تا زمانی كه این كودكان را از خطر نجات نداده ایم آرام نمی نشستیم.

كمك های مالی موسسه بیل گیتس پیش گیری و درمان مالاریا را در كشورهای در معرض خطر آسان تر و سریع تر خواهد كرد. موسسه گیتس تاكنون ۱۰۰ میلیون دلار به موسسه MMV كه مسؤول ساختن داروهای ضد مالاریا است تخصیص داده است. كریس هنتشل مدیر اجرایی MMV می گوید: در حال حاضر داروهای زیادی برای این بیماری در حال ساخت هستند كه ۶ تای آن ها مراحل آزمایشی را طی می كنند. ۷/۵۰ میلیون دلار دیگر نیز به شركت بازرگانی وكتور كه زیر نظر مدرسه داروسازی لیورپول كار می كند و حشره كش های پیشرفته و پیش بندهای جدید را برای كنترل حشراتی مانند پشه مالاریا می سازند اختصاص داده شده است.

منبع خبر: سایت فارم ایران به نقل از خبرگزارى جمهورى اسلامي (ايرنا) تاریخ خبر : 19/09/84

آدرس خبر: http://www.pharmiran.com/persian/newsdes.asp?id=388


امیدهای تازه به واكسن مالاریا

یك واكسن مالاریا می تواند كودكان را حداقل تا ۱۸ ماهگی در برابر این بیماری مصون كند.پژوهشگرانی كه در موزامبیك به تحقیق مشغول هستند، و اكسنی كشف كرده اند كه تا میزان ۳۵ درصد ابتلا به مالاریای خفیف و تا ۵۰ درصد خطر مالاریای حاد را كاهش می دهد. پیشتر معلوم شده بود كه این واكسن تا شش ماه در برابر مالاریا مصونیت ایجاد می كند. اما به نظر متخصصان، تجدید واكسن در هر شش ماه یك بار در آفریقا امكان پذیر نیست. اكثر متخصصان معتقدند هیچ امید فوری برای كشف واكسنی كه بتواند مالاریا را به كلی از بین ببرد یا حداقل مصونیت مادام العمر در برابر آن ایجاد كند وجود ندارد. اما واكسنی كه مالاریا را تبدیل به عفونت ملایمی نماید، می تواند بر كاهش خطرات این بیماری تأثیر جدی بگذارد.دكتر جو كهن، معاون تحقیقات و تولید واكسن برای بیماری ها در مؤسسه گلاكسو اسمیت كلاین، می گوید: ما با هزاران كودك دیگر آزمایش خواهیم كرد. احتمالا بین ۱۰ تا ۱۵ هزار كودك واكسینه خواهند شد و دو سال تا دو سال و نیم دیگر نتیجه كارمان معلوم می شود. ما امیدواریم تا سال ۲۰۱۰ بتوانیم تقاضای ثبت این واكسن را تسلیم مقامات مربوط كنیم. گلاكسو اسمیت كلاین از سال ۲۰۰۱ با كمك دانشگاه بارسلونا، وزارت بهداری موزامبیك و مؤسسه واكسن مالاریا در تحقیقات مربوط به این واكسن فعال بوده است.

منبع خبر: سایت آفتاب به نقل از روزنامه همشهری تاریخ: 05/09/84

آدرس: http://www.aftab.ir/news/2005/nov/26/c3c1133003724_science_education_medical_science_malaria.php


مبارزه پشه های مصنوعی با مالاریا

یك پشه مجهز شده به تخمدان های مصنوعی می تواند اسلحه جدیدی برای مبارزه با بیماری مالاریا باشد. به تازگی محققان كالج امپریال لندن، ژن شب تابی متعلق به ستاره دریایی را به سلول های پشه های آنوفل نر وارد كرده اند. این تكنیك به آن ها این اجازه را داده است تا به سادگی لارو پشه های آنوفل نر را از ماده تشخیص دهند. این مشكل سالیان دراز مانع ریشه كن كردن بیماری مالاریا بود.برای كنترل بیماری مالاریا، پشه های نر نازا را در محیط پخش می كنند. این پشه های نر نازا پس از جفت گیری با پشه های ماده هیچ فرزندی تولید نمی كنند و این عمل، تعداد این حشرات را كم می كند. این استراتژی شدیدا وابسته به شناسایی پشه های ماده از نر است، چرا كه پشه های ماده نازا، می توانند بیماری مالاریا را منتقل كنند. مشكل این است كه بر خلاف بسیاری از حشرات، جنسیت لارو این حشرات را به راحتی نمی توان تشخیص داد. استفاده از ژن شب تابی در كرم های حشرات نر این مشكل را حل می كند و به محققان اجازه می دهد تا بتوانند این راه حل را به طور خودكار هدایت كنند. محققان قبلا برای از بین بردن آفت میوه ها نیز از چنین روشی استفاده كرده بودند. اندرو كریسانتی، انگل شناس مولكو لی و عضو كالج امپریال می گوید كه این تكنیك را می توان به راحتی در حل مشكلات دیگر ناشی از پشه ها نیز استفاده كرد. پیتر آتكینسون، حشره شناس دانشگاه كالیفرنیا می گوید: این بهترین روش مصنوعی عملی برای جداسازی پشه های نر از ماده است. و با این روش احتیاج نیست تا جنسیت میلیون ها پشه را با مهارت های دستی شناسایی كرد.

منبع خبر: سایت آفتاب به نقل از روزنامه همشهری تاریخ: 16/08/84

آدرس: http://www.aftab.ir/news/2005/nov/07/c3c1131361388_science_education_environment.php


سازمان بهداشت جهانی نسبت به مصرف غلط داروهای ضد مالاریا هشدار داد

سازمان جهانی بهداشت به كشورهای مختلف جهان هشدار داده است چنانچه تازه‌ترین نوع داروهای ضد مالاریا را به طور صحیح بکار نبرند، این داروها هم ممکن است تاثیر خود را به تدریج از دست بدهند. سازمان جهانی بهداشت به كشورهای مختلف جهان هشدار داده است چنانچه تازه‌ترین نوع داروهای ضد مالاریا را به طور صحیح بکار نبرند، این داروها هم ممکن است تاثیر خود را به تدریج از دست بدهند.به نقل از منابع اینترنتی، تازه‌ترین داروهای ضد مالاریا از یک گیاه چینی موسوم به «آرتمیزیا» تهیه می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: هنگامی که این دارو با یک داروی شیمیایی همراه شود، مؤثرترین داروی معالج موجود خواهد بود و با استفاده آن شانس بهبودی بیمار بسیار زیاد می‌شود. ولی چنانچه این دارو به تنهایی مصرف شود ممکن است اثر خود را از دست بدهد.زمانی کلوروکین، مؤثرترین دارو برای معالجه مالاریا بود ولی اکنون عملا این دارو مصرف نمی‌شود زیرا انگل مالاریا در مقابل آن مقاوم شده است.برخی از داروهای جایگزین نیز اکنون بی تاثیر شده‌اند.سازمان جهانی بهداشت معتقدست که بهترین داروی معالج، ترکیبی از دارویی است که منشاء آن گیاهی موسوم به آرتمیزیا است و در چین از چندین دهه قبل برای مداوای بیماران مبتلا به مالاریا از آن استفاده می‌شده است.

سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۱ میلادی به کشورها توصیه کرد که از مصرف کلوروکین خودداری کنند. ولی قیمت داروی ترکیبی جدید دست کم ۱۰ برابر داروهایی است که در گذشته برای مداوای مالاریا از آن استفاده می شده است. تنها درسال گذشته بود که صندوق جهانی، پول لازم برای خرید این دارو را فراهم آورد و در پی آن بسیاری از کشورهای آفریقایی استفاده از داروی جدید را شروع کردند.

هرسال نزدیک به یک میلیون نفر در سراسر جهان در اثر ابتلا به مالاریا جان خود را از دست می‌دهند. بیشتر قربانیان کودک و عمدتا آفریقایی هستند.سازمان جهانی بهداشت در نظر دارد تا سال ۲۰۱۰ میلادی تعداد تلفات ناشی از این بیماری را به نصف کاهش دهد. ولی مشکلات موجود درباره موثر بودن داروهای معالج مالاریا ممکن است نیل به این هدف را به تاخیر بیندازد.به همین دلیل است که نهاد جهانی مورد بحث توصیه کرده است که داروی ترکیبی جدید باید به نحو صحیح مورد استفاده قرار گیرد.دوز داروی مصرفی باید دقیق و صحیح بوده و هر دوره مداوا باید تکمیل شود. در غیر این صورت این داروها نیز نهایتا بلااثر خواهد شد.

منبع خبر: سایت آفتاب به نقل از خبرگزاری ایسنا تاریخ: 19/06/84

آدرس: http://www.aftab.ir/news/2005/sep/10/c3c1126369885_science_education_medical_science.php


داروهای ایدز مانع از بروز مالاریا می‌شوند

محققان دریافتند: داروهای قوی به‌كار رفته برای درمان ویروس ایدز می‌توانند از بروز مالاریا جلوگیری كنند به گزارش خبرگزارى فارس به نقل از خبرگزارى بى بى سي، يك گروه از دانشگاه استراليا دريافته‌اند داروهاى ضدبازگشت ويروسى رشد انگل‌هايى را كه سبب بيمارى مالاريا مى‌شوند، متوقف نموده‌اند. بررسى هاى آزمايشگاهى نشان داد: اين داروها همچنين روى انگل‌هايى كه نسبت به داروهاى مالارياى معمول مقاومت نشان مى‌دادند، اثر مى‌گذاشتند. به گفته محققان يافته‌هاى آنان به‌ويژه براى مناطقى كه بيمارى‌هاى ايدز و مالاريا در آنجا شايع مى باشند،مهم به شمار مى‌رود. مالاريا بيش از يك ميليون نفر را در سال به هلاكت مى‌رساند و بيش از ۹۰ درصد تلفات در صحراى آفريقا گزارش مى‌شوند. اين منطقه همچنين بيشترين مرگ و مير ناشى از ايدز را در بر دارد. افراد مبتلا به ويروس ايدز نسبت به كسانى كه دچار اين بيمارى نيستند، دو برابر بيشتر در معرض ابتلا به مالاريا قرار دارند. بررسى‌هاى اخير نشان داد: يك گروه از داروهاى ايدز ممكن است بر بيمارى مالاريا تأثير بگذارند. براى بررسى و پژوهش بيشتر، دكتر كتى اندرو و همكاران وى در مؤسسه تحقيقاتى كوئين اسلند در حال بررسى عملكرد اين داروها روى انگل مالاريا مى‌باشند.

منبع خبر: سایت آفتاب به نقل از خبرگزاری فارس تاریخ: 19/06/84

آدرس: http://www.aftab.ir/news/2005/jun/27/c3c1119882080.php


استفاده از یك داروی گیاهی قدیمی برای درمان مالاریا

در حالی كه نیاز به یك داروی موثر تزریقی برای درمان مالاریای شدید وجود دارد، پژوهش های جدید نشان می دهد كه ماده artesunate مشتق از گیاه گندواش (Artemisia annua) می تواند میزان مرگ و میر بیماران مبتلا به مالاریای شدید را كاهش دهد. در حال حاضر شكل تزریقی كینین تنها دارویی است كه در كشورهای مختلف برای درمان مالاریای شدید ـ كه در بیش از ۲۰ درصد موارد باعث مرگ می شود به كار می رود.

بررسی ها نشان داده است كه عصاره گیاه گندواش می تواند در درمان مالاریای شدید ۳۰ درصد موثرتر از كینین تزریقی باشد. بنا به گفته دكتر نیك وایت از دانشكده طب حاره ای دانشگاه ماهیدول در بانكوك كه این تحقیق را سرپرستی كرده است در مناطقی كه مالاریا به طور محلی (آندمیك) وجود دارد باید شكل تزریقی این داروی گیاهی در دسترس قرار داشته باشد

منبع خبر: سایت آفتاب به نقل از روزنامه شرق تاریخ: 06/06/84

آدرس: http://www.aftab.ir/news/2005/aug/28/c3c1125223296_science_education_medical_science_malalria.php


برچسب‌ها: اخبار مالاریا

مالاریا  - Malaria...
ما را در سایت مالاریا  - Malaria دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : malaria بازدید : 198 تاريخ : پنجشنبه 25 اسفند 1401 ساعت: 23:53